استرس عوارض کرونا را افزایش می دهد-راهبرد معاصر
سخنگوی قوه‌قضائیه: در رابطه با حمله تروریستی امروز افرادی شناسایی و دستگیر شده‌اند تداوم بارش برف و باران تا دوشنبه در تهران / دمای پایتخت به صفر می‌رسد مدارس ابتدایی شیفت صبح دماوند فردا غیرحضوری شد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تغییرات برای کنکور ۱۴۰۴ نیست فعالیت همه مدارس مقطع ابتدایی و استثنایی زاهدان فردا غیر حضوری شد ۲۷ سال، میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری مرگ بیش از ۳۰ هزار نفر در سال گذشته به علت آلودگی هوا زاهدان پس از ۷۲۳ روز سفیدپوش شد وجود ۲۴ میلیون ناوگان فرسوده در کشور پیام رییس قوه قضاییه در شهادت دو قاضی دیوان عالی  دو نوجوان ۱۷ ساله در جنوب ایران ۶۰۰ سکه پیدا کردند / حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا + تصاویر قاضی مقیسه که بود؟ / پرونده‌های مهم قاضی معروف؛ از تاجزاده تا شاخ‌های اینستاگرامی قاضی رازینی که در حمله تروریستی امروز به شهادت رسید، کیست؟ مدارس تهران فردا تعطیل است؟ مدارس ابتدایی فیروزکوه شنبه غیرحضوری شد

استرس عوارض کرونا را افزایش می دهد

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که تحمل ناراحتی روانی قبل از عفونت کووید ۱۹ ممکن است احتمال ابتلا به عوارض طولانی مدت این بیماری را افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 11
کد خبر: ۱۵۰۳۶۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از مدیسن نت، محققان دانشگاه هاروارد در بوستون می‌گویند بین کووید طولانی مدت و افسردگی، اضطراب، نگرانی، استرس و تنهایی ارتباط وجود دارد.

برای مطالعه تأثیر سلامت روان بر عفونت کووید ۱۹، محققان در آوریل ۲۰۲۰ حدود ۵۵ هزار نفر را دقیقاً همزمان با شیوع پاندمی ثبت نام کردند و از آنها سؤالاتی در مورد سطح پریشانی روانی شأن پرسیدند.

حدود ۳۰۰۰ نفر از شرکت کنندگان در سال بعد به کووید ۱۹ آلوده شدند. محققان از آنها در مورد علائم شأن پرسیدند، سپس آنهایی را که مبتلا به کووید طولانی مدت بودند با کسانی که نداشتند مقایسه کردند.

این تیم دریافتند که پریشانی روانی با ۳۲ تا ۴۶ درصد افزایش خطر ابتلاء به کووید طولانی مدت و ۱۵ تا ۵۱ درصد بیشتر خطر ابتلاء به اختلال در زندگی روزمره مرتبط است.

در یک مطالعه قبلی هم مشخص شد که همین عوامل روانی با خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل کووید مرتبط است. محققان خاطرنشان کردند که شدت کووید ۱۹ با کووید طولانی مدت مرتبط است.

«آندریا رابرتز»، عضو تیم تحقیق، گفت: «چند فرضیه در مورد کووید طولانی مدت این است که سیستم ایمنی مانند افرادی که به مدت طولانی کووید ندارند، ویروس را پاک نمی‌کند، یا اینکه بخش‌های از ویروس در بدن فرد باقی می‌ماند و سیستم ایمنی را فعال می‌کند.»

به گفته محققان، یافته‌ها با تحقیقات قبلی که نشان می‌داد داشتن اختلال اضطراب فراگیر یک عامل خطر برای ابتلای طولانی مدت کووید به شمار می‌رود، همخوانی دارد.

طبق این یافته‌ها، به نظر می‌رسد کووید طولانی مدت در افراد مسن، در زنان و در افرادی که از قبل شرایطی از جمله مشکلات روانپزشکی دارند، شایع‌تر است. همچنین به نظر می‌رسد کووید طولانی مدت در افراد واکسینه شده کمتر دیده می‌شود./مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار